به گزارش راهبرد معاصر؛ شاخص کل بورس در پایان معاملات روز سهشنبه مانند روز دوشنبه، تنها اندکی به ارتفاع خود افزود و حدود دو هزار و ۷۰۰ واحد، معادل ۰.۱۳ درصد رشد کرد. به این ترتیب شاخص کل در پایان معاملات روز سهشنبه در سطح دو میلیون و ۱۶۶ هزار واحدی ایستاد.
همچنین شاخص هموزن در روز سهشنبه همسو با شاخص کل حرکت و حدود ۰.۱۲ درصد رشد کرد تا در نهایت در ارتفاع ۷۳۸ هزار و ۸۶۴ واحدی به کار خود پایان دهد.
در این میان با گذر از حرکت کند شاخصهای بازار، آنچه بیشتر نشانههای رکود بازار سهام را روشن میکند، حجم و ارزش معاملات است. روز سهشنبه حجم معاملات با ریزش نسبت به روزهای قبل مواجه شد و به هشت میلیارد و ۷۰۰ میلیون برگه سهم رسید. در همین حال، ارزش معاملات به پنج هزار و ۴۴۱ میلیارد تومان رسید.
گفتنی است بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی هم حکایت از خروج سرمایه حقیقیها از بازار سهام دارد. به نحوی که شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات بورس روز سهشنبه، خبر از خروج ۸۹ میلیارد تومانی پول از بورس میدهد.
رفتار سرمایهگذاران در تمامی بازارهای مالی و سرمایهای حاکی از توقف ورود سرمایه به بازارهاست. دلیل اصلی این رفتار نیز ابهامی است که عملکرد دولت ایجاد کرده است.
معاملهگران هنوز نمیدانند که تا چند ماه آینده قرار است چه تحولی در روابط بینالمللی رخ دهد؛ آیا در پی برخی گشایشهای سیاسی قرار است گشایش اقتصادی نیز روی دهد یا خیر؟ همین ابهامات و سوالات سبب شده است اغلب معا
معاملهگران در تمامی بازارها از جمله بازار سهام، دست به نقد باشند تا مشخص شود روند اقتصاد کشور به کدام سو خواهد بود./تجارت نیوز